Close
Maak uw reservering

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen waxing

Veelgestelde vragen wimperextensions

Waarom waxen?

Waxen verwijdert je haar met wortel en al. Als je scheert of ontharingscrèmes gebruikt, blijven de haarwortels zitten. Daardoor groeien de haartjes direct verder en komen ze als stoppels terug. Waxen is de enige ontharingsmethode waarbij je direct een fijn resultaat bereikt: een heerlijke zachte, soepele huid voor 3 tot 6 weken.

Is waxen het zelfde als harsen?

Ja, waxen is hetzelfde als harsen. Harsen is het Nederlandse woord voor het verwijderen van ongewenste haargroei met behulp van hars. Het verschil wordt bepaald door de diverse typen wax of hars die worden gebruikt.

Welke waxsoorten zijn er?

Je kunt een onderscheid maken in twee soorten wax:
• Stripwax (ook wel Softwax of warme hars genaamd) wordt verwijderd met katoenen strips nadat er een dun laagje is aangebracht op de te behandelen plek. Deze hars of wax is geschikt voor grote oppervlakten zoals benen, armen,rug, borst, buik en billen

• Hardwax (ook wel Filmhars, Filmwax of harde hars genaamd) wordt binnen enkele seconden vanzelf hard. Met de juiste techniek kan hardwax met één handbeweging worden verwijderd. DE-FUZZ beheerst deze techniek. Hardwax hecht zich uitsluitend aan het haar en niet aan de huid, waardoor het uitermate geschikt is voor alle gevoelige lichaamsdelen zoals gezicht, oksels en schaamstreek.

Doet waxen pijn?

Je eerste waxbehandeling zul je als meest gevoelig ervaren. Dit komt omdat de haartjes voor het eerst volledig met wortel worden verwijderd. Bij je tweede waxbehandeling zul je merken dat de gevoeligheid veel minder is. Na je derde waxing zul je alleen zachte donshaartjes hebben die veel minder gevoelig zijn om te waxen. Achteraf blijkt het altijd mee te vallen!

Hoe lang moeten mijn haartjes zijn?

Je kunt je laten waxen als je lichaamsharen een minimale lengte van 5 mm en een maximale lengte van 1,5 cm hebben. Bij te korte haartjes kan de wax zich niet goed hechten aan de haartjes. Bij te lange haren wordt het waxen pijnlijker.

Hoe kan ik mij voorbereiden op het waxen?

• Scheer je twee weken voor je waxbehandeling niet
• Scrub je huid tussen de wax behandelingen
• Echter: 72 uur voor de waxbehandeling mag je niet meer scrubben
• Neem tot een uur voorafgaand aan je waxbehandeling geen hete douche of bad
• Breng tot twee uur voorafgaand aan je waxbehandeling geen vette crème aan op de te onharen gebieden. Anders hechten de haartjes zich niet aan de wax.
• 24 uur voor je wax behandeling niet meer zonnen of onder de zonnebank
• Fris en schoon binnen komen. Er gaat niets boven hygiëne!
• Zorg dat je goed geslapen hebt en uitgerust bent.

Wat mag ik niet na het waxen?

Ons advies voor de eerste 24 uur na het waxen:
• Vermijd het nemen van een heet bad
• Vermijd zonnen en zonnebank op het onthaarde gebied
• Vermijd zwemmen of een bezoek aan de sauna
• Vermijd zoveel mogelijk strakke kleding
• Vermijd geparfumeerde producten zoals deodorant, make-up of bruiningscrème
• Vermijd het aanraken, wrijven of scrubben van het onthaarde gebied
• Vermijd intensieve inspanningen of sporten.

Zijn er medische redenen waarom waxen niet is toegestaan?

Waxen is voor verreweg de meeste mensen de ultieme ontharingsmethode. Maar in sommige gevallen is het beter om niet te waxen. Wij raden waxen af bij gebruik van een van de volgende medicijnen welke een extra gevoelige en/of zwakke huid (kunnen) veroorzaken:
• Differin
• Isotretioin
• Renova
• Retin A
• Roaccutane

Ook als je allergisch bent voor colofonium (hars, rosin) dan kun je niet waxen bij DE-FUZZ. Colofonium is een plantaardige stof die gewonnen wordt uit hars van naaldbomen. Deze stof vind je in veel producten zoals wax, pleisters, kauwgom en sparren- en dennenbomen.

Waarom waxen bij DE-FUZZ?

Wij maken gebruik van een hoge kwaliteit wax, met diverse waxsoorten per huidtype. Wij gebruiken de wax soort die past bij jouw type haar en huid. Bij DE-FUZZ wordt je waxing behandeling altijd uitgevoerd door een expert met expertise in en liefde voor het vak. Zo ben je verzekerd van een professionele, efficiente en hygiënische behandeling. Wij zijn pas trots als jij met plezier uitkijkt naar je volgende afspraak!

Hoe hygiënisch is waxen?

Een behandelende wax professional bij De-Fuzz draagt altijd handschoenen om redenen van hygiëne. Daarnaast worden spatels slechts eenmalig gebruikt. Dus: ‘no double dipping’.

Wat is een Brazilian wax?

Bij een Brazilian wax hebben we het over het verwijderen van haargroei in de schaamstreek. Afhankelijk van jouw wensen kunnen we haartjes op de venusheuvel, rond en op de schaamlippen en tussen de billen weghalen. Een Brazilian wax kan alleen door een zeer ervaren wax professional gedaan worden. DE-FUZZ is gespecialiseerd in Brazilian wax.

Is waxen ook voor mannen?

Jazeker. DE-FUZZ wil het waxen voor iedereen toegankelijk maken. Mannen kunnen terecht voor een Brazilian wax, ook wel Boyzilian wax genoemd, evenals voor alle andere waxbehandelingen die DE-FUZZ biedt. We hanteren een minimum leeftijd van 18 jaar.

Kan ik mij laten waxen terwijl ik zwanger ben?

Of je nu kiest voor een Brazilian wax of een andere wax behandeling, je kunt je tijdens de zwangerschap gewoon laten waxen. Veel zwangere vrouwen vinden het waxen zelfs een betere oplossing dan scheren. Vooral de laatste maanden van je zwangerschap is het lastig om je elke dag te scheren. En bij het naderen van de bevalling is het fijn om glad te zijn. Het waxen kan overigens wel iets gevoeliger zijn tijdens je zwangerschap.

Kan ik tussen twee waxbehandelingen scheren?

Ja, dat kan. Maar je zult dan minder plezier hebben van je waxbehandelingen. Naast het ongemak van scheren (stoppels, jeuk, bultjes) komen de haren ook harder terug. Hierdoor voelt je volgende waxbehandeling weer aan als de eerste keer. Verreweg de meeste mensen die waxen blijven daarom weg van hun scheermesjes.

Zijn alle wax professionals vrouw?

Ja, alle wax professionals bij DE-FUZZ zijn vrouw. Zowel mannen als vrouwen worden door een vrouwelijke wax professional behandeld. De behandeling vindt altijd op discrete wijze plaats in een van onze afgesloten behandelruimtes.

Hoe voorkom ik ingegroeide haren na het waxen?

Ingegroeide haren krijg je doordat het haartje niet ‘door de huid kan breken’. De huid is dan te dik. Het weghalen van dode huidlaagjes is hiervoor de oplossing. Bij een waxbehandeling wordt de bovenste laag volledig verwijderd door het waxen. Daarom voelt de huid zacht en glad aan na een waxbeurt. Je bent immers meteen gescrubt!

Hoe voorkom ik ingegroeide haren na een Brazilian wax?

Bij een Brazilian wax wordt altijd aangeraden om veel te scrubben zodat je geen ingegroeide haartjes hebt of krijgt. Dit doe je elke dag, behalve twee dagen voor en na je waxbehandeling. Je zult merken dat je op deze manier ook oude ingegroeide haren weg scrubt. Draag verder niet te strak zittende kleding rond het gebied waar je gewaxd bent. Door strak ondergoed zullen de haartjes in je bikinilijn in de verdrukking komen.

Een Brazilian wax terwijl ik menstrueer, kan dat?

Een Brazilian wax tijdens je menstruatie is heel goed mogelijk. Echter, zorg er dan wel voor dat je een tampon gebruikt in plaats van maandverband. Zonder tampon tijdens de maandelijkse periode is een Brazilian wax helaas niet mogelijk. Wat meespeelt is dat tijdens de menstruatie je pijntolerantie kan veranderen. Als je weet dat je tijdens je menstruatie gevoeliger bent voor pijn, dan is het wellicht beter om even te wachten.

Ik heb een afspraak voor het waxen, kan ik mijn kind(eren) meenemen?

Het meenemen van kinderen naar je wax-behandeling kan leiden tot onrust in de salon of behandelruimte. De behandelende wax professional kan mogelijk niet optimaal haar werk doen, met gevolgen voor de kwaliteit van de behandeling. Het meenemen van kinderen is daarom niet gewenst. In uiterste gevallen, bijvoorbeeld als je oppas net heeft afgezegd, maken we graag een uitzondering.

Wat zijn wimperextensions?

Wimperextensions zijn valse wimperhaartjes die aan de eigen wimpers worden bevestigd. De eigen wimpers worden verlengd (wimperverlenging) waardoor er een prachtige natuurlijke of meer glamorous oogopslag ontstaat.

Hoe lang blijven wimperextensions zitten?

Wimperextensions blijven gemiddeld twee maanden zitten, afhankelijk van de groeisnelheid van je natuurlijke wimpers. Natuurlijke wimpers hebben een gemiddelde levensduur van 2 maanden, waarna ze uitvallen en weer nieuw aangroeien. Om een mooie volle wimperverlenging te behouden adviseert DE-FUZZ om iedere 2-3 weken een opvulbehandeling uit te voeren. Door je wimperextensions goed te verzorgen met bijvoorbeeld een coating is de kans op vroegtijdig loslaten aanzienlijk kleiner.

Hoe lang duurt een wimperextensions behandeling?

Een nieuwe set wimperextensions 1-voor-1 plaatsen duurt gemiddeld anderhalf tot twee uur, afhankelijk van je natuurlijke hoeveelheid wimpers. Een opvulbehandeling duurt gemiddeld een uur tot anderhalf uur. Dit is conform de behandelduur van andere professionele wimperstylisten.

Waarom zijn wimperextensions redelijk prijzig?

Dit heeft te maken met een aantal factoren. Naast dat het intensief en secuur werk is, is er veel verschil tussen de kwaliteit van producten en ervaring van de wimperstylistes. Een ervaren wimper professional zal je ogen ‘stylen’ door wimperextensions zodanig te plaatsen dat je de gewesnte look krijgt. DE-FUZZ is ervaren in het aanbrengen van wimperextensions, en voorkomt daarmee schade aan wimpers of ogen. Er wordt met sneldrogende lijm gewerkt op millimeters afstand van je ogen. Dit laat je toch liever aan een expert over?

Zijn wimperextensions geschikt voor iedereen?

Wimperextensions zijn helaas niet geschikt voor iedereen. De wimperextensions worden op jouw eigen natuurlijke wimpers geplakt. Als je echter van nature of door omstandigheden weinig of geen wimpers hebt, is er geen mogelijkheid tot bevestigen.
Ook wanneer je hele dunne of broze wimpers hebt, kunnen wimperextensions niet worden aangebracht. Twijfel jij over de geschiktheid van jouw wimpers, loop dan binnen voor een persoonlijk advies.

Kan ik allergisch zijn voor wimperextensions?

In enkele gevallen ontstaat er een allergie voor de lijm die gebruikt wordt bij wimperextensions. Dit komt zeer zelden voor. De allergie ontstaat binnen 24 uur na het zetten van de wimperextensions. In geval van een allergische reactie kan de wimperstyliste de extensions direct weer verwijderen. Twijfel jij of je een allergie hebt voor de lijm, dan kan de wimperstyliste eerst een proef extension plaatsen. Als een allergische reactive binnen 24 uur uitblijft, kan de wimperstyliste de hele set plaatsen.

Zijn wimperextensions schadelijk voor mijn eigen wimpers?

Nee, wimperextensions zijn niet schadelijk voor je natuurlijke wimpers. De extensions zijn zo licht van gewicht, dat ze geen belasting vormen voor je eigen wimpers. Ook de materialen waarmee wordt gewerkt, zoals de lijm, zijn uitgebreid medisch getest. Door wimperextensions zal je make-up gebruik, en daarmee het wrijven rond en in je ogen, minder worden.

Kan ik mij voorbereiden op mijn wimperextensions behandeling?

Ja, voorafgaande aan de behandeling is het noodzakelijk dat je alle oog make-up verwijdert zonder dat de wimperhaartjes vettig zijn. Gebruik een make-up remover op waterbasis voorafgaand aan je behandeling. Het is bij DE-FUZZ mogelijk je make-up ter plaatse te verwijderen. We verzoeken je om dan 10 minuten eerder aanwezig zijn. Je hebt dan ruim de de tijd om je ogen make-up en vetvrij te maken.

Mag ik mascara gebruiken op mijn wimperextensions?

Wimperextensions geven je wimpers al een mooie vollere en langere uitstraling. De meeste mensen vinden het echter fijn om bij speciale gelegenheden en feestjes iets extra’s te doen. Daarom zijn er speciale mascara’s en eyeliners ontwikkeld voor gebruik met wimperextensions. Vraag naar de producten in onze DE-FUZZ lounge. Welke producten je ook gebruikt in combinatie met je wimperextensions, let erop dat deze op waterbasis zijn en niet op oliebasis! Olie lost de lijm op en is schadelijk voor wimperextensions.

Kan ik met wimperextensions douchen en zwemmen?

Wimperextensions zijn bestand tegen douchen, zwemmen, zon, zee, zweet en zelfs een bezoek aan de sauna. De lijm waarmee de wimperextensions geplaatst zijn is bijzonder sterk en waterproof. Ideaal voor vakantie en zelfs bij het sporten zie je er op en top uit. Echter, de eerste 24 uur na je wimperextensions behandeling mogen de extensions niet nat worden. De lijm dient dan nog uit te harden.

Hoe moet ik mijn wimperextensions verzorgen?

Gebruik een goede coating om de wimperextensions te beschermen tegen vuil, olie en stof. Coatings zorgen ervoor dat de extensions beter blijven hechten, doordat ze de wimperlijm beschermen tegen uitdroging. Ook zorgt de coating er voor dat de extensions soepel en glanzend blijven. Deze coating is verkrijgbaar in de salon.
Vermijd aanraking met producten op oliebasis! Mascara’s, eyeliners en removers op oliebasis zijn slecht voor je wimperextensions omdat ze de lijm aantasten.

Ik draag lenzen en een bril, kan dat met wimperextensions?

Jazeker, je kunt zonder problemen contactlenzen of een bril dragen met wimperextensions. Neem wel je lenzendoosje mee naar je afspraak. Je lenzen worden uitgedaan voor de behandeling.

Kan ik wimperextensions ook bij mezelf zetten?

Het is niet mogelijk en ook niet verantwoord om zelf in de weer te gaan met wimperextensions! Het zetten van wimperextensions is een nauwkeurige behandeling die volgens een stricte procedure dient te worden uitgevoerd. Het is daarom van belang dat je niet zelf gaat experimenteren, maar je door een professionele wimperstyliste laat behandelen.

Kan ik mijn wimperextensions zelf verwijderen?

Nee, dat raden ten sterkste af! Wanneer je zelf je wimperextensions verwijdert, kun je grote schade toebrengen aan je natuurlijke wimpers. Je kunt de extensions, indien gewenst, door de wimperstyliste laten verwijderen. Zij gebruikt hiervoor een speciaal product dat de lijm losweekt. De extensions laten daardoor probleemloos los. Je kunt ook wachten tot de extensions vanzelf uitvallen, als gevolg van de natuurlijke groeicyclus van je wimper.

Zijn er onderhoudstips voor wimperextensions?

Om ervoor te zorgen dat je wimperextensions duurzaam en mooi blijven is het juiste onderhoud nodig. DE-FUZZ heeft hiervoor de volgende tips:
• Voorkom de eerste 24 uur na plaatsing dat je wimperextensions nat worden
• Vermijd onnodig wrijven in je ogen en wimperextensions, in het bijzonder bij het verwijderen van je eyeliner of het drogen van je gezicht
• Vermijd stoomcabines en heet water met wimperextensions. Af en toe een sauna bezoek is geen probleem
• Gebruik elke dag een coating voor het behoud van je wimperextensions
• Gebruik na het douchen tissues om je wimperextions zachtjes droog te deppen
• Gebruik geen make-up producten op oliebasis, zoals make-up remover en eyeliner
• Vermijd het gebruik van een wimperkruller om je extensions te krullen
• Borstel dagelijks je wimperextensions
• Je wimperextensions nooit ‘permanenten’
• Trek niet aan je wimperextensions
• Probeer nooit je wimperextensions zelf te verwijderen, laat dit over aan een professional!

Ik heb een wimperextensions behandeling gepland, kan ik mijn kind(eren) meenemen?

Het plaatsen van een nieuwe set wimperextensions duurt gemiddeld 2 uur. Bij een refill zijn we 1 à 1,5 uur kwijt. De aanwezigheid van kinderen kan storend zijn voor de wimperstyliste. Om die reden is het meenemen van kinderen naar je wimperextensions behandeling ‘niet’ toegestaan. In onvoorziene situaties, bijvoorbeeld als je oppas zich heeft ziek gemeld, maken we graag een uitzondering.